Cryosauna’s en lokale cryoapparatuur

Cryotherapie kan op verschillende manieren worden gegeven. Cryosauna Nederland heeft 2 soorten cryoapparatuur in het assortiment:

Cryosauna’s

In een cryosauna neemt de klant plaats in de cabine. In deze cabine is de temperatuur tussen de -120ºC en -196ºC, afhankelijk van de behandeling. De klant ondergaat een behandeling voor het gehele lichaam. Het hoofd blijft hierbij buiten de cabine zodat de stikstof niet kan worden ingeademd. De behandeling in de cabine duurt maximaal 3 minuten. Sommige cryosauna’s hebben ook de mogelijkheid om eerst verwarmde lucht te laten circuleren. Hierdoor is het verschil tussen warm en koud groter en dit kan betere resultaten opleveren.

Lokale cryoapparatuur

Met de lokale apparatuur kunnen kleinere onderdelen van het lichaam gericht behandeld worden. Door middel van een handbediend mondstuk, die aangesloten is op een stikstofvat, wordt de huid plaatselijk blootgesteld aan de koude lucht. De temperatuur is hierbij tussen de -75ºC en -140ºC. De duur van de lokale behandeling is langer dan een behandeling in de cryosauna, afhankelijk van de klachten en het te behandelen gebied.

Stikstof

Onze cryosauna’s werken met vloeibare stikstof die, naar keuze, wordt opgeslagen in een stikstoftank van 180 of 230 liter (1,5 bar druk) of in een dewarvat. Een dewarvat is een speciale gasfles van 40 liter voor het opslaan van stikstof.

Vloeibare stikstof is vloeibaar gas dat kleurloos en geurloos is en een kookpunt heeft van -195,75 ⁰C. Stikstof is van zichzelf niet giftig of ontplofbaar. De lucht die wij iedere dag inademen bestaat zelfs voor meer dan 78% uit stikstof.

Bij het gebruik van stikstof is het belangrijk dat de ruimte goed geventileerd wordt. Als het zuurstofgehalte in de ruimte, door het gebruik van de stikstof, daalt naar 9% kan men bewusteloos raken zonder dat daar aanleiding toe is anders dan het wegvallen van de zuurstof. Het is daarom sterk geadviseerd om genoeg ventilatie te hebben in de ruimte waar stikstof gebruikt wordt of opgeslagen staat. Mocht er dan stikstof lekken, dan zal dit goed kunnen verdampen in de aanwezige lucht zonder dat de hoeveelheid zuurstof in de lucht in gevaar komt. Stikstof is zwaarder dan zuurstof en stikstof zal dus altijd naar de grond zakken. Daarnaast is vloeibare stikstof extreem koud. Dit kan bij direct contact met de huid zorgen voor brandwonden. Bij goede vermenging van de vloeibare stikstof met de lucht zorgt het alleen voor afkoeling van de lucht en is het niet gevaarlijk voor de huid.

Cryosauna Nederland werkt samen met een professionele stikstofleverancier die veiligheid voorop heeft staan.

Wij helpen u graag met het vinden van de machine die bij uw onderneming past. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

  Cryoapparatuur

  Gezondheid

  Cryotherapie vermindert chronische pijn, verbetert de slaapkwaliteit, geeft een energieboost en versterkt het immuunsysteem.

  Beauty & Wellness

  Cryotherapie verbetert de elasticiteit van de bloedvaten, verstevigt de huid door collageenaanmaak, verbrandt calorieën en verhoogt de aanmaak van endorfine (gelukshormoon).

  Sport

  Cryotherapie ondersteunt (professionele) sporters met sneller spierherstel, bevordering van spierkracht, vergroting van het uithoudingsvermogen en een betere concentratie.

  Cryosauna of lokale behandeling?

  Wanneer kies je voor een cryosauna en wanneer voor lokale apparatuur?

  In de regel geldt dat, bij problemen die de algehele gezondheid beïnvloeden of het functioneren van het lichaam als geheel beperken, een behandeling in de cryosauna de beste keuze is. Voorbeelden hiervan zijn: artritis, reuma, fibromyalgie, slapeloosheid, migraine, depressie, angst, burn-out, algehele verbetering van de conditie en als preventieve therapie voor het behoud van een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

  Bij plaatselijke klachten kan men kiezen voor lokale cryoapparatuur. Voorbeelden hiervan zijn: eczeem, psoriasis, acne, cellulitis, herstel van littekens, verminderen van zwellingen en plaatselijke ontstekingen.

  Zelf een cryocentrum opstarten?

  Wij ondersteunen u graag!